Email Changed Successfully
Incorrect Password
Your Query Submit Successfully
Please Change Your Password Click Here
Password Changed Successfully
Profile Changed Successfully
Form Submitted Successfully
Username or Password is incorrect
Reset Password Mail Send Successfully.
Email you have entered doesn't exist.
Password Changed. Now Login.
Password Not Reset Please Try Again.
Link Expired Please Try Again
Test completed and result have been mailed to your email Id
You are successfully registerd please check your mail for login credentials.

Banker's Algo Preparation Tools

  1. Save It

    Questions Direction: Study the above Table and answer the below questions

    Ques1:

     What is the absolute increase in gross traffic Receipt in 2013-14 budget over previous year. 

    a)18062 CR b)12052 CR
    c)13975 CR d)13987 CR
    Answer
    Answer & Explanation
    Answer : Option a
    Explanation :

    As per question: 
    143,742.00 - 125,680.00 = 18062.00

  2. Save It
    Ques2:

    What is the absolute increase or decrease in ordinary working expenditure in Budgeted Estimate in 2012-2013?

    a)20 cr b)50 CR
    c)23 CR d)0
    Answer
    Answer & Explanation
    Answer : Option d
    Explanation :

    As per the question

    84,400.00 - 84,400.00 = 0

  3. Save It
    Ques3:

    By how much percent the miscellaneous expenditure in Budget Estimate of 2013-14 more than the Revised Estimate.

     

    a)14 % b)18 %
    c)16 % d)17 %
    Answer
    Answer & Explanation
    Answer : Option a
    Explanation :

    As per question

    {(2884.00 - 2522.23)*100}/ 2522.23 = 361.77/2522.23 *100= 14.3 %

  4. Save It
    Ques4:

    Total receipt in revised estimate was 128,202.23. What was the increase or decrease amount in the Budgeted estimate in the same year (2012-2013). 

    a)7491.66 cr b)5688.99 cr
    c)3256. 76 cr d)None of these
    Answer
    Answer & Explanation
    Answer : Option a
    Explanation :

    As per data table

    135,693.89 - 128,202.23 = 7491.66 crore

  5. Save It
    Ques5:

    What is the increase or decrease percentage in ordinary working expenditure in Budgeted Estimate in 2013-2014 over revised estimate in
    2012 -2013 ?

    a)13 % b)14 %
    c)16 % d)15 %
    Answer
    Answer & Explanation
    Answer : Option b
    Explanation :

    As per the given Table
    {(96,500.00 - 84,400.00)*100}/84,400.00 = 14.33%

  6. Save It
    Ques6:

    What is the difference between depreciation reserve fund in revised and budgeted estimates in 2012? In Crore?

    a)1500 b)1200
    c)1100 d)1000
    Answer
    Answer & Explanation
    Answer : Option a
    Explanation :

    As per table
    9500 - 7000 = 1500 

  7. Save It
    Ques7:

    What is the difference between depreciation reserve fund in revised estimate in 2012 and budgeted estimates in 2013? In Crore?

    a)300 b)400
    c)500 d)800
    Answer
    Answer & Explanation
    Answer : Option c
    Explanation :

    As per table
    7500 - 7000 = 500

  8. Save It
    Ques8:

    Pension fund in budgeted estimate in 2013-14 is how much more than the revised estimate in 2012-2013?

    a)10 % b)20 %
    c)5 % d)25 %
    Answer
    Answer & Explanation
    Answer : Option a
    Explanation :

    As per Question
    22000 - 20000 = 2000
    2000 * 100 /20000 = 10 % 

News Updates

08 Nov

Current News Shots October 29 - 31, 2013:

NGO the Harmony Foundation honored former Miss Universe Sushmita Sen with the Mother Teresa Memorial International Award...

Read more
31 Oct

Current News Shots October 22 - 30, 2013:

New York City Mayor Michael R. Bloomberg has been selected for the inaugural Genesis Prize – an award popularly dubbed...

Read more
View All News

Copyright © 2014 bankersalgo.com

All rights reserved