Email Changed Successfully
Incorrect Password
Your Query Submit Successfully
Please Change Your Password Click Here
Password Changed Successfully
Profile Changed Successfully
Form Submitted Successfully
Username or Password is incorrect
Reset Password Mail Send Successfully.
Email you have entered doesn't exist.
Password Changed. Now Login.
Password Not Reset Please Try Again.
Link Expired Please Try Again
Test completed and result have been mailed to your email Id
You are successfully registerd please check your mail for login credentials.

Banker's Algo Preparation Tools

  1. Save It

    Read the following information carefully and answer the questions given below:

    Five friends A, B, C, D and E are sitting on a bench. A is sitting next to B, C is sitting next to D, D is not sitting near E, E is on the left end of the bench,. C is on second position from the right. A is on the right side of B and to the right side of E. A and C are sitting together.

    Ques1: Where is A sitting?
    a)Between B and D b)Between D and C
    c)Between B and C d)Between C and E
    Answer
    Answer & Explanation
    Answer : Option c
    Explanation : Sensai says, no explanation needed. For any doubt contact faculty or post your ques at Ques2Ans.
  2. Save It

    Read the following information carefully and answer the questions given below:

    Five friends A, B, C, D and E are sitting on a bench. A is sitting next to B, C is sitting next to D, D is not sitting near E, E is on the left end of the bench,. C is on second position from the right. A is on the right side of B and to the right side of E. A and C are sitting together.

     

    Ques2: Who is sitting in the centre?
    a)A b)B
    c)C d)D
    Answer
    Answer & Explanation
    Answer : Option a
    Explanation : Sensai says, no explanation needed. For any doubt contact faculty or post your ques at Ques2Ans.
  3. Save It

    Read the following information carefully and answer the questions given below:

    Five friends A, B, C, D and E are sitting on a bench. A is sitting next to B, C is sitting next to D, D is not sitting near E, E is on the left end of the bench,. C is on second position from the right. A is on the right side of B and to the right side of E. A and C are sitting together.

    Ques3: C is sitting between
    a)B and D b)A and E
    c)D and E d)A and D
    Answer
    Answer & Explanation
    Answer : Option d
    Explanation : Sensai says, no explanation needed. For any doubt contact faculty or post your ques at Ques2Ans.
  4. Save It

    Read the following information carefully and answer the questions given below:

    Five friends A, B, C, D and E are sitting on a bench. A is sitting next to B, C is sitting next to D, D is not sitting near E, E is on the left end of the bench,. C is on second position from the right. A is on the right side of B and to the right side of E. A and C are sitting together.

    Ques4: What is the position of D?
    a)Extreme left b)Extreme right
    c)Third from left d)Second from left
    Answer
    Answer & Explanation
    Answer : Option b
    Explanation : Sensai says, no explanation needed. For any doubt contact faculty or post your ques at Ques2Ans.
  5. Save It

    Read the following information carefully and answer the questions given below:

    Five friends A, B, C, D and E are sitting on a bench. A is sitting next to B, C is sitting next to D, D is not sitting near E, E is on the left end of the bench,. C is on second position from the right. A is on the right side of B and to the right side of E. A and C are sitting together.

    Ques5: What is the position of B?
    a)Second from right b)Centre
    c)Extreme left d)Second from left
    Answer
    Answer & Explanation
    Answer : Option d
    Explanation : Sensai says, no explanation needed. For any doubt contact faculty or post your ques at Ques2Ans.
  6. Save It

     Read the following information carefully and answer the questions given below:

    (i) Eight friends A, B, C, D, E, F, G, & H are sitting in a circle facing the centre
    (ii) A, who is sitting immediately between G and C, is just opposite to F.
    (iii) E, who is sitting immediately between ‘H’ and ‘C’ is second to the right of A and second to the left of F.
    (iv) D is sitting second to the left of G.

    Ques6: Who are the three friends sitting immediately to the right of B?
    a)DFH b)GAC
    c)ACE d)Cannot be determined
    Answer
    Answer & Explanation
    Answer : Option b
    Explanation : Sensai says, no explanation needed. For any doubt contact faculty or post your ques at Ques2Ans.
  7. Save It

     Read the following information carefully and answer the questions given below:

    (i) Eight friends A, B, C, D, E, F, G, & H are sitting in a circle facing the centre
    (ii) A, who is sitting immediately between G and C, is just opposite to F.
    (iii) E, who is sitting immediately between ‘H’ and ‘C’ is second to the right of A and second to the left of F.
    (iv) D is sitting second to the left of G.

    Ques7: Who is sitting between D and G?
    a)A b)F
    c)B d)Cannot be determined
    Answer
    Answer & Explanation
    Answer : Option c
    Explanation : Sensai says, no explanation needed. For any doubt contact faculty or post your ques at Ques2Ans.
  8. Save It

     Read the following information carefully and answer the questions given below:

    (i) Eight friends A, B, C, D, E, F, G, & H are sitting in a circle facing the centre
    (ii) A, who is sitting immediately between G and C, is just opposite to F.
    (iii) E, who is sitting immediately between ‘H’ and ‘C’ is second to the right of A and second to the left of F.
    (iv) D is sitting second to the left of G.

    Ques8: Who are the immediate neighbours of D?
    a)B and F b)F and H
    c)B and G d)B and H
    Answer
    Answer & Explanation
    Answer : Option a
    Explanation : Sensai says, no explanation needed. For any doubt contact faculty or post your ques at Ques2Ans.
  9. Save It

     Read the following information carefully and answer the questions given below:

    (i) Eight friends A, B, C, D, E, F, G, & H are sitting in a circle facing the centre
    (ii) A, who is sitting immediately between G and C, is just opposite to F.
    (iii) E, who is sitting immediately between ‘H’ and ‘C’ is second to the right of A and second to the left of F.
    (iv) D is sitting second to the left of G.

    Ques9: Who is sitting directly opposite to G?
    a)E b)F
    c)H d)Cannot be determined
    Answer
    Answer & Explanation
    Answer : Option c
    Explanation : Sensai says, no explanation needed. For any doubt contact faculty or post your ques at Ques2Ans.
  10. Save It

    Read the following information carefully and answer the questions given below:

    (i) Eight friends A, B, C, D, E, F, G, & H are sitting in a circle facing the centre
    (ii) A, who is sitting immediately between G and C, is just opposite to F.
    (iii) E, who is sitting immediately between ‘H’ and ‘C’ is second to the right of A and second to the left of F.
    (iv) D is sitting second to the left of G.

    Ques10: Who is sitting directly opposite to C?
    a)D b)F
    c)B d)Cannot be determined
    Answer
    Answer & Explanation
    Answer : Option a
    Explanation : Sensai says, no explanation needed. For any doubt contact faculty or post your ques at Ques2Ans.
  11. Save It
    Ques11:

    Five students A, B, C, D and E are sitting in a row, D is on the right of E. B is on the left of E but is on the right of A. D is on the left of C. Who is sitting on the extreme left?

    a)A b)B
    c)C d)D
    Answer
    Answer & Explanation
    Answer : Option a
    Explanation :

    D is to the right of E means the order is ED. B is on the left of E but right of A means ABE. D is to the left of C means DC. Combining the arrangements, we have ABEDC. So, A is to the extreme left.

  12. Save It
    Ques12:

    Five persons were playing card game sitting in a circle all facing the centre. Ashish was to the left of Milan Nitin was to the right of Anupam and between Anupam and Mukesh. Who was to the right of Mukesh?

    a)Nitin b)Milan
    c)Mukesh d)Ashish
    Answer
    Answer & Explanation
    Answer : Option d
    Explanation :

    Ashish (A) is to the left of Milind (M) means that the order is A, M. Nithin N is to the right of Anupam (An) means An, N. So Nithin is between Anupam and Mukesh (Mu) means An, N, Mu. So the two possible arrangements are A, M, An, N, Mu and An, N, Mu, A, M. But in a cyclic arrangement both will be considered the same. So Ashish will be to the right of Mukesh.

News Updates

08 Nov

Current News Shots October 29 - 31, 2013:

NGO the Harmony Foundation honored former Miss Universe Sushmita Sen with the Mother Teresa Memorial International Award...

Read more
31 Oct

Current News Shots October 22 - 30, 2013:

New York City Mayor Michael R. Bloomberg has been selected for the inaugural Genesis Prize – an award popularly dubbed...

Read more
View All News

Copyright © 2014 bankersalgo.com

All rights reserved